Priča Funditusa priča je o golemom entuzijazmu i velikom radu, tako netipičnom za opću hrvatsku apatiju koja je kastrirala svaki pokušaj da se u kulturu unese kakva svježina. ‘Nije pravo vrijeme za to’, govorili su toj mladoj novinarki kad je odlučila pokrenuti vlastitu izdavačku kuću, no ona se, srećom, nije obazirala. Njezin Funditus polako, ali sigurno gura naprijed, pripremajući niz publicističkih i proznih knjiga.

IDEJA
ISTRAŽIVANJE
PISANJE
OBJAVA

Misija nam je vratiti i stvoriti naviku čitanja te ojačati status suvremenih hrvatskih autora kod čitateljske publike. Inicirati komunikaciju autora i čitatelja, no i čitatelja međusobno, stvoriti naviku čitanja unutar obitelji i afirmirati suvremene hrvatske književne autore različitih žanrova kako kod hrvatske tako i kod inozemne publike te omogućiti transfer znanja i iskustva hrvatskim autorima i od njih prema čitatelju.

Funditus želi hrvatskom i svjetskom čitatelju približiti suvremenu hrvatsku književnost različitih žanrova sukladno senzibilitetu vremena i suvremenim književnim i komunikacijsko – prezentacijskim spoznajama.
Download zona:
Programski i strateški plan rada i razvoja za razdoblje 2018. - 2021. godine.